Overslaan en naar de inhoud gaan

Lean Dagboek #13

  Een van de hoogtepunten van deze week was het implementeren van een supermarkt in een productiehal. In de hal staan twee productielijnen waarop verschillende producten met verschillende verpakkingen worden geproduceerd. De verpakkingen die in de supermarkt staan omvatten 21% en 84% van de materialen die gedurende het jaar nodig zijn. De supermarkt wordt dagelijks door het magazijn bijgevuld.

Op jaarbasis besparen we hiermee tenminste 500 uur werk aan het bestellen en verzenden van materialen door operators. Deze berekening is exclusief de uren die medewerkers van het magazijn heen en weer rijden voor dubbele of verkeerde bestellingen. Deze berekening heb ik pas op dit moment van schrijven gemaakt, terwijl er al maanden over deze supermarkt gesproken wordt.

Het gevoel van medewerkers was dat de tijd dat overige materialen veel hoger waren dan 16%, waardoor zij vonden dat een supermarkt voornamelijk nadelig zou uitpakken. Mijn leerpunt voor deze week is dan ook om sneller een berekening op basis van feiten te maken in plaats van volledig te vertrouwen op het gevoel van verschillende mensen.

Ga verder naar:

Lean Dagboek #12

Reactie toevoegen