Overslaan en naar de inhoud gaan

Lean Dagboek #22

Het thema PLANNING is voor mij al 3 jaar een moeilijk punt. Een plan maken van Kaizen events en workshops is nog relatief eenvoudig, maar hoe plan je een cultuurverandering?

Deze week ben ik begonnen met het ontwerpen van een PERT chart. PERT staat voor Program Evaluation and Review Technique en is bedoeld om de minimale tijd van een project te voorspellen. Dit gebruik ik om mijn managmentteam en leidinggevende op de hoogte te houden van de voortgang van onze Lean activiteiten. De eerste versie van mijn PERT chart ziet er als volgt uit:

  • De roze (grote) post-its geven de verschillende clusters van activiteiten aan, die door verschillende teams worden uitgevoerd die ik als Lean coach ondersteun.
  • De groene post-its geven het kritieke pad aan van ons Lean programma, in dit geval het opbouwen van een pilot-line waarin de Lean Principes als voorbeeld voor de rest van de fabriek wordt opgebouwd.
  • De gele post-its zijn de processtappen van de teams die bijdragen aan het totale project, parallel aan het kritieke pad kunnen worden uitgevoerd.
  • De blauwe post-its geeft de huidige status van verschillende teams aan
  • De roze kleine post-its geven de interacties weer tussen verschillende teams aan. In dit voorbeeld activiteiten van Kaizen events die met de pilotlijn te maken hebben.

Ga verder naar:

Lean dagboek #21

Reactie toevoegen